Verwarming

Indien we kijken naar de totale kost van een verwarmingssysteem, dan zien we dat vooral de energiekost een grote impact heeft op de totale kost over zijn levensduur heen. Daarnaast zien we dat veel systemen technisch perfect werken, maar er geen rekening gehouden wordt met energie efficiëntie en energiekost.

We zien dat er reeds aanzienlijke besparingen gerealiseerd worden door het systeem correct af te stellen en onderhouden. Hierbij kijken we naar de productie, distributie en afgifte van de warmte.

Afhankelijk van het besparingspotentieel kan dit gaat van kleine technische ingrepen zoals het plaatsen van nieuwe pompen, regelingen, waterzijdig inregelen,… of dringt er zich een volledig nieuwe installatie op. Bij het ontwerpen van deze installatie kijken we naar een zo laag mogelijk energieverbruik tegenover een verantwoorde investeringskost.

Dankzij bovenstaande aanpassingen kan men tot 25% en meer besparen en voorkomt men stilstand door defecten. De terugverdientijden liggen hier meestal tussen enkele maanden en 8 jaar.

Laat ons iets weten. We kunnen u vast helpen!